Vinrejse i Catalonien

Vinrejse til Penedès, Priorat og Barcelona (4 dage)

Vinture

Vinrejsen i Catalonien præsenterer dig for noget af det bedste Barcelona og omegn har at byde på. Rejsen kan arrangeres for private grupper, foreninger, firmaer. Rejsen kan gennemføres når som helst på året, men foråret eller efteråret er mest egnede.

Dag 1: Penedès. Rødvin, hvidvin & olivenolie

Penedès er et af Spaniens største distrikter og har en enorm bredde: der produceres både hvid- og rødvin, rosé og cava. På denne første dag skal vi besøge to vinhuse og smage både de lokale hvidvine og rødvine samt olivenolie. Cavaen gemmer vi til tredjedagen.

Dagen starter med afhentning på hotellet, og herfra går turen i syd-vestligt retning mod Penedès. Efter mindre end en times kørsel er vi fremme ved et af Penedès' mindre vinhuse, kendt for deres kvalitetsvine. De producerer både hvidvin, rødvin og cava, så besøget fungerer som en god introduktion til de catalanske vine. Vi skal smage på både nogle af deres bedste rødvine og en af deres gode hvidvine.

Efter det første vinbesøg kører vi til en fantastisk restaurant i Penedès, hvor der er lokal frokost med lokale vine.

Vinbesøg på lille vingård Jean Leon i Penedes
Vi besøger nu vinhuset Jean Leon – en imponerende vingård, der har til huse i en spektakulær bygning i hjertet af Penedès, flot placeret på en bakketop. Vinhuset blev grundlagt i 1963 af Jean Leon, en spanier der sammen med James Dean havde startet en af Hollywoods toprestauranter, La Scala. Her havde Jean Leon brug for sine egne vine,og han tog derfor tilbage til sit hjemland og grundlagde sin egen vingård. Jean Leons Gran Reserva 1983 er siden hen blevet kåret til en af verdens 8 bedste vine i vinmagasinet Wine.

Fra Jean Leon kører vi til et lækkert hotel**** lidt længere sydpå, ikke langt fra Priorat-området.

Middag: Middag på dejlig restaurant i området omkring hotellet med lokale retter og lokal vin.

Dag 2. Priorat. Rød, hvidvin og olivenolie.

Dagen starter med en transport fra hotellet, hvor vi kører ind i det smukke Priorat‐området. Priorat er som bekendt et af Spaniens allerbedste vinområder. Dagen vil kombinere besøg på to af områdets bedste vinhuse, der producerer en række gode vine. Priorat er bedst kendt for sine kraftfulde rødvine, men vi skal også smage på både hvidvin og en af Spaniens bedste olivenolier.

Første vinbesøg foregår på Costers de Siurana (også kendt under navnet Clos de L’Obac). Dette vinhus er ejet af Carles Pastrana, en af pionererne i området, der satte "vin-revolutionen” i gang i 1980'erne. Vi skal besøge produktionen og bliver ført rundt af Pastrana selv. Vinsmagningen foregår med profesionelle vinglas og der smages fire af vinhusets bedste vine (tre røde og en dessertvin).

Efter dette vinbesøg skal vi til et lille upcoming vinhus om hjørnet i den lille landsby Gratallops. Vinhuset har scoret flot i både nationale og internationale vinguider, og man kan bl.a. nævne at vinhuset i flere år har høstet roser (og op til 96 point!) hos Robert Parker.

På dette vinhus kombinerer vi frokost og vinsmagning. Der serveres både hvidvin, rødvin og olivenolie og til frokosten serveres der selvfølgelig husets vin - af høj kvalitet. Frokosten består af lokale skinker og pølser, lammekoteletter og en god dessert.

Herfra går turen tilbage gennem det smukke landskab til hotellet ****. Aftenen er fri på egen hånd.

Dag 3. Penedès: Cava

Penedès er kendt for sine formidable cava’er, og de mousserende vine i Spanien har - som så mange af landets andre vine - fået et kvalitetsløft gennem de sidste år. Det er nok en af grundende til at cavaen disse år slår rekorder. Der bliver solgt omkring 250 mio. flasker af den mousserende vin årligt!

Første vinbesøg foregår på Codorníu, en af Cataloniens største producenter, der også har opkøbt vingårde i Priorat. På Codorníu er der mulighed for at prøve 2 de to cavaer: Plus Ultra og Anna de Codorníu. Vingården har til huse i smukke bygninger af Puig i Cadafalch, Antoni Gaudís arkitektkonkurrent i Barcelona omkring år 1900.

Frokosten indtages på en kvalitetsrestaurant i Penedès. Vi spiser en gourmet frokost med ikke mindre end 8 retter. Undervejs smages der på flere lokale vine.

Herefter besøges et lille vinhus i Sant Sadurní de Anoia. Her produceres måske Cataloniens bedste cava, der har været på menu‐kortet på den legendariske restaurant El Bullí, før den lukkede. På dette lille vinhus prøves to af stedets bedste cavaer.

Sen eftermiddag/aften går turen mod Barcelona, hvor gruppen indlogeres på Hotel ***.
Middagen serveres på en af Barcelonas absolut bedste tapas‐restauranter.

Dag 4. Barcelona: markeder, vinbutikker og afslapning

Den sidste dag er der mulighed for at besøge Antoni Gaudís Sagrada Familia, gøre de sidste indkøb, tage en dukkert i Middelhavet, få set nogle af Barcelonas andre seværdigheder, besøge byens bedste specialitetsforretninger /herunder byens bedste vinforretning), lokale markeder, m.m.

Tur til Barcelonas markeder og specialitetsforretninger

  • Ramblaen og Boquería‐markedet (Mercat Sant Josep): Det største marked I Barcelona, Marcat Sant Josep (popoælært kaldet La Boquería) og et af Europas allerbedste markeder. Her købte Ferran Adrià (mesterkokken fra Bullí) ind til de daglige eksperimenter, når han skulle finde på nye retter til sin restaurant, der 4 år i træk blev kåret til verdens bedste restaurant. Markedet har et overvældende udbud af frugt, fisk, kød, grøntsagter samt spanske og internationale specailiteter. Der er også flere udmærkede vinforretninger på markedet.
  • Petrixol & Granja Viader. Denne hyggelige gade har en række spændende
    cafeterier – et af dem er Granja Viader grundlagt i 1870. Her er der mulighed for at prøve "spanske stænger", dvs. churros med chokolade, en af Spaniens mest traditions-(og kalorie-)rige retter
  • Placa Sant Jaume og området omkring pladsen. Området omkring Barcelonas rådhuset er spækket med berømte restauranter og caféer. Vi ser bl.a. Café Jaume I med lækker kaffe og Mesón del café grundlagt i 1909.
  • Santa Catarina Markedet: det smukkeste af Barcelonas markeder: her finder du
    højkvalitets oste, olivenolie og vin.
  • Borne og La Ribera kvarteret: tætpakket med tapas‐restauranter og vinbarer. Vi ser de bedste af dem, og kommer bl.a. til til La Vinya del Senyor, en af byens bedste vinbarer, der f.eks. altid har Peter Sissecks Pingus på vinkortet.
  • Tapas‐stop: Tapas‐restauranter i Born og Det Gotiske Kvarter.

  • Frokost med udsigt til Middelhavet.

Sen eftermiddag afgang til lufthavnen.

Vinrejse booking