Barcelona

Barcelona

Barcelona er en af de mest spændende byer i Spanien

Barcelona er en af de få byer i Europa, der kan siges at have det hele: Middelhavet ligger et stenkast fra byens centrum, Pyrenæerne ligger en kort køretur mod Nord og mod syd strækker vinmarker og smukke bjerge sig så lang øjet rækker.

Antoni Gaudí

Antoni Gaudí er byens kendteste arkitekt. Gaudí har bygget byggerier som Casa Milà, Casa Batlló, Palau Güell og parken i det nordvestlige Barcelona ved navn Parc Güell. Og så er der selvfølgelig Sagrada Familia - kirken man har bygget på siden 1882, og som endnu ikke er færdig. Men ifølge de seneste planer er der dog ikke langt igen: man regner med, at kirken vil stå færdig senest i 2026.

Moderne arkitektur
Foruden Barcelonas såkaldt modernistiske arkitektur, er Barcelona de sidste årtier blevet mere og mere domineret af moderne arkitektur af høj kaliber. Arkitekter som Richard Rogers, Jean Nouvel, Santiago Calatrava, Norman Foster og Ricard Bofill er bare nogle af de stjerne-arkitekter, der har bygget i Barcelona de sidste årtier.

Vinbarer og stjernerestauranter

Barcelona er et sandt overflødighedshorn af fremragende restauranter og spændende vinbarer. Byen er kendt som den by i verden med flest restauranter per kvadratmeter. Hvis det er sandt vil det så være i tæt konkurrence med andre spanske byer som Bilbao, Madrid, Sevilla og San Sebastián.

Barcelona er, efter Paris og London, den Europæiske by med flest Michelin-stjerner. ABaC har to sterner ligesom Martín Berasateguis restaurant Lasarte på Hotel Condes på Passeig de Gràcia. Desuden er der et væld af restauranter med en enkelt stjerne i Michelin guiden. Og nord for Barcelona ligger Celler Can Roca, restauranten der to år i træk er blevet kåret til Verdens bedste restaurant i magasinet Restaurant (efter danske Noma som nummer ét).

Og så er der vinbarerne. Dem er der rigtig mange af, men en af de absolut bedste er Monvinic, der i flere internationale aviser er blevet kaldt for den bedste vinbar i verden.

Et perfekt udgangspunkt for vinrejsen

Barcelona er et perfekt udgangspunkt for vinrejsen. Inden for rækkevidde ligger en række fortræffelige vinområder: Priorat, Penedès, Conca de Berberà, Empordà, Alella, m.m. og lægger man et par dage ekstra på kan man sagtens komme til både Somontano, Costers del Segre og endda til Ribera del Duero eller Rioja.

Vi kan arrangere rejser til alle disse vinområder med udgangspunkt i Barcelona.

ASTA
Enoturisme Penedes
Catalunya Gastronomía
Visa, Mastercard & Amex