Bilbao

Bilbao

Bilbao: tapas, Guggenheim-museet og tæt på gode vinområder

Bilbao er en by, der har forandret sig enormt over de sidte årtier. Især har opførelsen af Guggenheim var en utrolig vigtig katalysator for byen. Siden Frank Gehrys museum stod frædigt er millioner af folk strømmet til byen for at se museet – men disse mange besøgende har oplevelset, at Bilbao har meget mere at byde på end museet , der har fortsat udvlingen

Guggenheim-museet

Guggenheim-museet, der blev designet af Frank O. Gehry og som åbnede sine døre, et uden tvivl et af Spaniens mest spændende museer og i det hele taget et af mest interessante bygningsværker opført i Europa i det 20. århundrede. De mange tusinde titaniumsplader fåroverfladen til at ligne fiskeskæl og bygningens form beskrives ofte som et kæmpemæssigt skib.

Museet er en kæmpe bygning med i alt 24.000 m2, bygget i rustfrit stål, zinc og titanium. Man tog beslutningen om opførelsen af museet i 1991 og i 1997 stod byggeriet færdigt. Museet udstiller samtidskunst af nationale (spanske) og internationale kunstnere. Men lige meget hvilken kunstner der bliver udstillet kommer en stor del af de besøgende først og fremmest for at se hovedværket: Frank Gehrys bygning.

Bilbaos tapas - tapas-barer i verdensklasse

Bilbao er et slarrafenland for gourmet-elskeren. Tapasbarerne i området omkring Gran Via har et højt bundniveau - og man får meget for pengene. Særligt når man bestiller vine - flaskerne sælges til blot et par Euro over prisen i en vinforretning.

Et perfekt udgangspunkt for en vinrejse

Fra Bilbao er der hverken langt ti Rioja (mod syd) og Ribera del Duero (sydvest). Samtidig er både San Sebastian, Logroño, León og Burgos inden for rækkevidde - fire spændende byer, der alle kan byde på gastronomi, vin og kultur.
ASTA
Enoturisme Penedes
Catalunya Gastronomía
Visa, Mastercard & Amex