Madrid

Madrid

Madrid er Spaniens hovedstad og kendt for sine store boulevarder, grønne områder, museer, restauranter og barer.

Parken og den historiske bykerne

Madrids charmerende Plaza Mayor ligger i byens centrum ikke langt fra Puerta del Sol. Lige ved pladsen ligger verdens ældste restaurant, El Botín, kendt for sine helstegte pattegrise. Det enorme grønne område Parque del Retiro er det perfekte sted at tage hen for at slappe af, ro en tur i den lille sø eller opleve en af de mange ferias, der afholdes i parken.

Museerne Prado, Reina Sofía og Thyssen-Bornemisza

Madrid er i høj grad også kendt for sine museer: som perler på en snor ligger Prado, Reina Sofía og Thyssen-Bornemisza inden for gåafstand. Man taler om el triángulo del arte, kunst-trekanten med de tre verdensklasse-museer.

Prado-museet er måske det mest imponerende af dem alle: med sin fuldstændigt overvældende kunstsamling, der byder på alt fra Goza, Manet, Renoir, Picasso, Dalí til guldalderkunst og den fremragende samling af klassisk græsk-romersk kunst. Reina Sofía er først og fremmest kendt for Picassos Gernika, værket malet i protest mod de tyske flys bombardement af den lille baskiske landsby Gernika i 1937. Har man kræfter til mere er der Thyssen-Bornemisza, endnu et verdensklassemuseum der bl.a. byder på flamske mesterværker, Greco og moderne kunst.

Et perfekt udgangspunkt for en vinrejse eller 1-dags vinture

Madrid ligger perfekt placeret i forhold til en række af Spaniens bedste vinområde. Inden for køreafstand mod øst ligger Navarra, mod nord ligger både Rioja og Ribera del Duero og mod vest ligger Rueda.

Faktisk ligger også Europas største vinområde umiddelbart syd for Madrid: La Mancha, men her er ikke meget at komme efter hvis man vil have vin af fineste kvalitet. Har man mod på en længere køretur er også vinområder som Toro, Priorat og Jumilla inden for rækkevidde.
ASTA
Enoturisme Penedes
Catalunya Gastronomía
Visa, Mastercard & Amex