Catalonien

Vinrejse i Catalonien

Vinrejse til Penedès, Priorat og Barcelona (3 dage)


Vinrejsen i Catalonien præsenterer dig for noget af det bedste i området syd og vest for Barcelona. Og turen slutter i storbyen Barcelona med vinsmagning på byens bedste vinbar

Rejsen

Rejsen byder bl.a. på*

  • 3 x vinbesøg + smagninger i vinområderne Ribera del Duero og Rioja
  • 4 x overnatning på gode 4* hoteller
  • 4 x frokoster
  • Oplev Burgos, Bilbao, San Sebastián & Logroño
  • Besøg osteproduktion Idiazabal
  • Tapas-walk i Logroño

*Alle rejsepprogrammer kan skræddersys. Kontakt os for et rejseprogram lavet ud fra netop jeres behov.

Dag 1 // Barcelona - Priorat

Rejsen starter med afhentning i Barcelona (for andre byeri området se FAKTA nedenfor), hvorfra turen går sydpå mod det smukke Priorat‐området. Priorat er et af Spaniens allerbedste vinområder, kendt for sine kraftfulde rødvine, men der produceres også spændende hvidvine.

Første vinbesøg foregår på Costers de Siurana/Clos de L’Obac, ejet af Carles Pastrana der var en af pionererne i området, der satte "vin-revolutionen” i Priorat i gang i 1980'erne. Pastrana selv vil vise rundt på vingården. Der smages fire af vinhusets bedste vine (tre røde og en dessertvin).

Efter dette vinbesøg går tuden til et lille upcoming vinhus i den lille landsby Gratallops. Vinhuset har scoret flot i både nationale og internationale vinguider, og man kan bl.a. nævne at vinhuset i flere år har høstet roser (og op til 96 point!) hos Robert Parker. På dette vinhus kombineres frokost og vinsmagning af både hvidvin og rødvin Frokosten består af lokale skinker og pølser, lammekoteletter og en god dessert. Herfra går turen til et godt hotel 4* i Tarragona.

Dag 2 // Montsant & Terra Alta

Denne dag starter vi med et besøg i Montsant-området, der omkranser Prioart. Her skal vi besøge en vingård, der laver både olivenolie og vin. Herefter serveres der en god frokost i en nærliggende landsby.

Eftermiddagen byder på et spændende vinbesøg i Terra Alta. Dette område er ukendt for mange danskere, men der er tale om et fremragende vinområde, der gennem de sidste år er blevet kendt for sine kvalitetsvine, særligt hvidvinene. Tidligt forår blomstrer mandeltræerne i dette område. Sen eftermiddag transport tilbage til hotellet i Tarragona.

Mandeltreæerne blomstrer i Terra Alta

Dag 3 // Penedès - Barcelona

Vi kører nu nordpå mod den lille by Sant Sadurní d'Anoia, der er kendt som hovedstaden i cava-området. Her besøges Gramona, der laver noget af det bedste cava (det lokale navn for mousserende vin) i Spanien. Deres bedste produkter kan i en blindtest ikke skelnes fra en rigtig god champagne. Frokosten indtages på en kvalitetsrestaurant i Penedès. I Sant Sadurní d'Anoia serveres der er gourmet-frokost med ikke mindre end 8 retter på en restaurant anbefalet i Michelin-guiden. Undervejs smages der på flere lokale vine.

Can Rafols i Penedes-vinområdet

Om eftermiddagen besøges det lille vinhus Can Ráfols dels Caus, der gennem flere generationer har eksperimenteret med en række forskellige druer. I alt anvendes der 20 forskellige druer i produktionen! Vi skal smage på nogle af de anmelderroste vine på et interessant besøg med en af ejerne.

Denne spændende vinrejse i Catalonienslutter med transport til et centralt punkt i Barcelona (eller et andet sted i området)
Vinturen kan starte i flere områder med afhentning (herunder Barcelona, men også i Tarragona, Salou, Reus, Manresa, m.m.). Rejsen kan arrangeres for private grupper, firma, vinklubber, venneklubber, m.m. Turen kan arrangeres både med eller uden dansk guide og med eller uden hotel.

Priser

Priser fra (uden fly):
2850,- Kr./person i delt dobbeltværelse
Ønsker i et tilbud til jeres gruppe, skriv da venligst til os, og lad os give jer et uforpligtende tilbud.

Bestil et tilbud
ASTA
Enoturisme Penedes
Catalunya Gastronomía
Visa, Mastercard & Amex