Penedes

Vintur til Penedes

Vintur til vindistriktet Penedes i Catalonien med rødvin og cava

Penedès vindistriktet ligger små tre kvarters kørsel fra Barcelona og er et af de vigtigste vinområder i Spanien. Her ligger nogle af Spaniens største vinhuse og traditionerne for vinproduktionen går helt tilbage til romerne i dette område.

Vinture til Penedès starter på vinhuset Jean León, et moderne vinhus i idylliske omgivelser. Jean Leon havde stor succes i USA, hvor han sammen med vennen James Dean grundlagde La Scala, Hollywoods mest spektakulære restaurant. Senere grundlage Jean León sit eget vinhus, da han så muligheden for at sælge sine vine gennem restauranten. Jean Leóns vine blev drukket af Hollywoodstjernerne og kom også på menukortet til middagen, da Ronald Reagan blev indsat som Præsident. Jean León var den første Spanier der plantede de franske sorter Chardonnay og Cabernet Cauvignon på den Iberiske Halvø. På vingården smager vi på både den anmelderroste hvidvin Jean León Petit Chardonnay og rødvinene Jean León Vinya Palau Merlot og Jean León Cabernet Sauvignon. Efter besøget på Jean Leon går turen til det flotte vinhus Codorníu.

Codorníu er et chamerende vinhus i flotte omgivelser, der producerer Spaniens mest populære Cava, Anna de Codorníu. Codorníu blev grundlagt helt tilbage i 1551. Bygningerne der huser hovedbygningen i dag er opført af Puig i Cadafalch, der er Antoni Gaudís konkurrent i Barcelona omkring år 1900.

De første mange århundreder producerede Codorníu rød- og hvidvin, men gik efter filoxera-plagen i 1880'erne over til at producere mousserende vin. Codorníu var således det første vinhus til at producere det man dengang kaldte Champagne - i dag kaldes den mousserende vin som bekendt cava. Efter at have set produktionen smager vi på både den populære Anna de Codorníu og Gran Plus Ultra.

Billeder fra vinturen til Penedes

Vinhus i PenedesVinhus i PenedesVinhus i Penedesvinmarker Penedescykeltur i vinmarkergamle vinstokke i penedes

Detaljer for vinturen til Penedes

Vi arrangerer vinturen for private grupper på minimum 8 personer. Prisen starter på 520 DKK/person. Det er muligt at lægge en fremrangende frokost (med tre retter og kvalitetsvin fra Penedes) ind på turen til 250 DKK/person. Skriv til os for mere information.

Skræddersyede ture
Vinturen kan som alle vores vinture skræddersys efter gruppens ønsker og behov.

Bestil et tilbud
ASTA
Enoturisme Penedes
Catalunya Gastronomía
Visa, Mastercard & Amex